vilseimalmo.webblogg.se

Fläta

Publicerad 2013-03-31 21:20:49 i Frisyr,

Min vän Petra sitter för det mesta alltid hårmodell till mig. Igår blev jag sugen på att testa en fläta jag har sett på Instagram. Det är tre fiskbensflätor som har flätat samman till en fläta.

Aror

Publicerad 2013-03-27 14:19:09 i Pysselhörnan,

Mitt nya projekt är att teckna fyra bilder på aror som jag ska i framtiden sätta upp ovanför en av mina sju byråer. Vilken det blir får vi allt se.
 

Baksöndag

Publicerad 2013-03-24 17:27:26 i Pysselhörnan,

Idag har jag spenderat i stort sätt hela söndagen åt att baka. Det har faktiskt inte gått så bra. Mina vaniljkransar var något av det svåraste jag har gjort och jag och småkakor kommer inte riktigt överens. Mina cupcakes rann ut på plåten och mina muffins blev bara fula. Kladdekakemuffisen ovan är de som jag har lyckats med. Jag skulle även testa på att göra macarons men går nog på det en annan dag.
 

Spontanshopping

Publicerad 2013-03-21 12:57:00 i Mitt Malmö,

Igår åkte jag och min mamma till Myrorna för jag ville ha tag på ett par skor till ett nytt pysselprojekt. Och då när man inte egentligen skulle ha något eftersom kontot är ganska tömt så hittade jag massor.
Detta sidobord fick följa med mig hem, eller till en källare tills jag har någonstans att ta vägen. Jag föll direkt för detaljerna.
Jag gillar mönstret på lådorna och benen.
Det var min mamma som hittade bordet och skrek på mig att fånga det eftersom det var en annan spekulant på det. Nu är den min! Den ska bara slipas lite och oljas in så är den som ny igen.
Jag hittade även 2 pinnstolar. Jag är på jakt efter 8 stycken och har nu kvar 5 stycken att hitta. De behöver inte ha samma form vilket ska göra det lite roligare.
Skorna hann jag inte ens titta på så det får bli ett framtida projekt att hitta dem.

Halsband

Publicerad 2013-03-20 21:55:00 i Pysselhörnan,

Med lite kedjor och röda pärlor har jag slängt ihop ett nytt favorit halsband. Perfekt att liva upp sina mörka vinterkläder med.
 

Påskpyssel

Publicerad 2013-03-20 18:39:00 i Pysselhörnan,

I helgen har jag suttit med lite påskpyssel. Jag hade 3 frigolitfigurer över sen julen och tänkte jag kunde göra något kul av det nu till påsk. Jag åkte iväg och handlade påskgodis och med hjälp av tandpetare har jag satt fast godiset i frigoliten.
Gör inte misstaget som jag gjorde och använd starkt lim för då smälter frigoliten.
Det bästa med att göra pyssel hemma hos mamma är att man hittar så mycket man kan använda. Tyckte dessa krukor passade perfekt för detta pysslet.

Te & Kaka

Publicerad 2013-03-15 08:29:00 i Mitt Malmö,

Igår satte jag och min vän Petra oss på kafeet Te och kaka och tog passande te och varsin kaka.
Lokalen är inredd i 50-talsstil vilket ger den en mysig känsla.
En fin väggmålning går längst ena väggen.
Vi hann äta upp kakorna innan kameran kom fram. Ops!
Det fina sällskapet.

Blodomloppet 2013

Publicerad 2013-03-14 18:56:00 i Mitt Malmö,

Då är det bestämt att vi ska göra Blodomloppet igen. Skillnaden för mig i år är att jag ska ta promenad istället för löpning. Det som är ännu bättre i år är att det hålls i Bulltoftaparken som är mina hemtrakter.

En påse guld

Publicerad 2013-03-14 13:51:00 i Pysselhörnan,

Jag kan vara lite av en skrotsamlare. Det krossade glaset kommer från en julfat som jag råkade tappa när jag skulle ställa det i källaren. Så förutom skrothandlare kan jag även vara lite klumpig. I alla fall så sparade jag detta för framtida mosaikarbeten och nu ska en del av det bli ett ljusfat.
Glasfatet kommer från Panduros Outlet och jag använder mig av glaslim för att fästa det.

Dekoration

Publicerad 2013-03-14 07:41:13 i Pysselhörnan,

Jag hjälpte min mamma och blompynta hemmet inför påsken. Problemet är att vi tog fel på en vecka så det kan bli så att vi får handla en ny omgång blommor.
 

Glasäggen

Publicerad 2013-03-12 08:01:00 i Pysselhörnan,

När jag hade städning av mina sakar hittade jag massa glasägg jag har fyndat på rean för några år sedan. Har helt glömt bort att jag hade dem. De ska nu bli dekorerade och upphängda i påskriset.

1 år sedan

Publicerad 2013-03-09 14:43:19 i Allmänt,

I dag för ett år sedan satt vi på flyget till Thailand. Ibland känns det som det var det sista roliga på 2012 eftersom efter den resan föll allt ihop. Nu ett år senare känns det som man står upp helt igen och det är lättare att se de positiva delarna i livet igen. Jag har stora förväntningar på 2013 och det kan inte bli sämre än 2012.
 
 

Lite lagning

Publicerad 2013-03-08 12:44:00 i Pysselhörnan,

Förra veckan hade jag lite lagningsprojekt. Mina ljuskoppar hade tappat lite av sin mosaik men när jag letade i pappas gömmor hittade jag riktigt glaslim. Nu sitter mosaiken där det ska.
Mina glasfat hade också tappat lite av sin mosaik men är nu lagade. Nu ska jag bara foga dem sen är de klara för användning.
 
 

Babel

Publicerad 2013-03-08 08:35:29 i Mitt Malmö,

Igår gick jag och några vänner på Babel och lyssnade på 3 olika band. Jag har aldrig tidigare varit på Babel och blev positivt överraskad. Det var som en pub vi gick till i London och jag har längtat efter att hitta det här i Malmö.

Vårstädning

Publicerad 2013-03-05 09:15:44 i Pysselhörnan,

Igår njöt jag av solen och värmen i mina föräldrars uterum och passade på att plocka unden resterna från julen. Man har mycket mer energi när vädret är såhär och man vill göra allt.
Vi har massor av lökar kvar efter julen som ska planteras ut i trädgården. Det blev lite rensning av dessa som sen åkte tillbaka till sin hörna.
Murgrönorna från julgrupperna får växa sig stora i mina burkar jag gjorde förra året.

Påskägg

Publicerad 2013-03-03 14:57:42 i Pysselhörnan,

Dessa askar köpte jag på Panduros outlet för något år sedan. Det var av en slump att jag hittade dem här hemma nu precis lagom att göra klart till påsken. Jag skulle egentligen städa men det blev mycket stökigare än när jag började. Ops!
 Eftersom mina allmogefärger har tagit slut eller torkat använde jag textilfärger. De är lite klumpigare än allmoge men det gick ändå.
Då får vi se vem som har gjort sig förtjänt av ett påskägg i år.

Hårprodukter

Publicerad 2013-03-02 19:42:00 i Frisyr,

Jag beställde äntligen Maroccanoil hem till mig. Jag är nog bland dem sista som skaffa hem denna. Mina toppar bara skriker efter den så nu blir dem glada. Mamma fick Maria Nila schampo och balsam och Lanza serum. Hoppas hon blir nöjd. Jag har inte testat så mycket av Maria Nila så ska bli spännande att se om schampot är bra. Det får jag hoppas att det är eftersom det är på 1000 ml.

Rosetten

Publicerad 2013-03-02 16:36:00 i Frisyr,

Idag har jag fått använda rosetten jag sydde av rester från en klänning. Jag hade hoppats på en solig dag men den gick snabbt över till en grå dag. Men rosettet fick hålla kvar vårkänslan.
 
 

Ska vi ta en kopp?

Publicerad 2013-03-01 10:53:00 i Pysselhörnan,

Nu har jag kommit en bit med mina muggar. Det tar bara lite tid eftersom pennan inte vill jobba som jag vill och torkar ganska fort så färgen inte kommer ut. Muggarna som är klara har kaffepaus skrivna på sig medan de andra ska få en annan text eftersom jag inte dricker kaffe.
 
 
Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Vilse i Malmö

Välkommen till min blogg. Jag är en vilsen malmöbo som älskar att pyssla med allt möjligt. Jag lägger upp allt från lyckat pillande till misslyckade resultat. Ibland dyker det upp Malmö tips och frisyrer. Jag bor med min sambo och två gosiga katter. Hoppas ni kommer trivas på min sida.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela