vilseimalmo.webblogg.se

Mitt nya liv i 30 dagar

Publicerad 2014-01-14 11:41:00 i Mat & Bak,

Jag har sedan förra måndagen enbart ätit vegetarisk mat. Det är inte för att gå ner i vikt eller något sånt utan mest för att se hur jag mår av att hålla mig borta från kött. Jag är ingen köttälskare men har ätit det för att jag är uppväxt på det och har den vanan. Den senaste tiden har kötthatet vuxit sig starkare och jag har bland annat svårt att äta kyckling när jag vet hur dåligt kycklingarna mår för att vi ska få billig mat. Hur har det då gått? Jag älskar det och har inte ens en tanke på kött och att jag saknar det i matlagningen. Efter dessa 30 dagar kommer jag köra på med vegetarisk mat men inte utesluta kött helt. När jag ska laga kött i fortsättningen kommer det bli ekologisk och gärna närproducerat så jag med gott samvete kan njuta av det.
Min meny har bestått av bakad potatis med tzatsiki, fyllda bakade zucchinis, linsgryta, hemmabakad bagel, hemmalagad ravioli fylld med kronärtskocka och mycket annat gott.

Nobelfrisyren

Publicerad 2014-01-13 22:21:00 i Frisyr,

Mitt i julfirandet och sjukdom lyckades vi klämma in att gå på nobelmiddag hemma hos Petra. Dagen till era kammade jag upp massa med volym och dekorerade med ett svart diadem med glittriga blommor. Jag hann ta av mig diademet innan jag kom på att jag skulle fota frisyren. Sminket fick hålla sig borta eftersom jag hade ögoninflammation.
För att hålla volymen uppe har jag tryckt in en hårkudde som håret kan nålas fast i.

Då var hon hemma igen

Publicerad 2014-01-13 21:17:35 i Allmänt,

Då var den lilla hemma igen eller hon har varit hemma några dagar. Hon har sovit en massa och nu känns hon som normalt igen. Vad var felet? Det är ingen som vet....

Jag saknar dig

Publicerad 2014-01-08 19:50:14 i Allmänt,

 
En av mina katter är sjuk och de hittar inte felet. Det gör så ont att veta att hon just nu är på ett ställe där hon är livrädd och har ont. Samtidigt är jag glad att hon är där för hon får bra vård och de går igenom henne ordentligt. Jag är bara livrädd att hon har fått en stroke eller hjärtfel eller att jag får hem henne med ont utan att de hittar felet. Jag har förstått att många inte fattar att jag tar det så här hårt som jag gör men mina katter är bland det viktigaste jag vet och när ett djur har ont brister det för mig. Bara häromdagen fick jag sluta följa ett instagramkonto för att de skrev att igelkotten är för gammal att ta mer bilder. Jag började storböla. När jag tittar bort på Rahjas tomma tron brister det för mig. Alla saker som man stör sig på att det jag saknar mest just nu. Hur hon nästan fäller mig när jag ska hämta torrfoder eller att hon sedan hoppar upp och försöker välta ut torrfodret på golvet i hallen för det är godare att äta fodret på golvet. Hur hon står och trampar på min mage så att klorna klöser mig på magen. Mest saknar jag när hon kommer och möter mig vid dörren när man kommer hem och sedan klöser på dörrmattan för att sedan be mig ta upp henne i famnen. Min lilla Rahja ska bli bra. Hon tog mig igenom en av mina svåraste perioder i mitt liv så detta ska vi ta oss igenom också.

I got stripes

Publicerad 2014-01-05 21:34:59 i Pysselhörnan,

Nu när julen är slut kliar det i fingrarna att göra annat. Först ut blev en ny väska i min favorit färgkombination, svart, vitt och rött.
Det randiga tyget är från IKEA, mockatyget i bottnen Stoff och Stil, 2 olika skärp från min syster och foder av mammas gamla julduk.
Skärpet kan vara lite svårt att sy i. Jag lyckades bryta en nål men tar man det försiktigt så ska det gå.
Nu ska jag fylla den med allt mitt skrot jag brukar ha i väskan.

Årets sista dukning

Publicerad 2014-01-02 21:11:50 i Allmänt,

På nyårsafton hade vi middag för våra närmaste vänner. Det var nätt och jämt att vi kunde tränga in alla i storarummet. Tur att några tackade nej men samtidigt tråkigt att de inte kunde komma. Dagen till era hade jag köpt tyg från Stoff och Stil för en billig peng som fick sätta grunden för färgtemat, lila och vitt.

God fortsättning

Publicerad 2014-01-01 20:55:26 i Allmänt,

Då var 2014 här, ett år med nya möjligheter. Jag måste säga att det har varit ett bra år efter allt som hände 2012 kunde det bara gå upp igen. Jag har suttit och tänkt vad jag vill att detta år ska ge mig och kommit fram till följande:
  • Gå min fotokurs jag har drömt om i evigheter.
  • Hitta mitt och Niclas drömhus med stor trädgård så jag kan odla en massa.
  • Köpa fler hattar. Jag älskar hattar och nu ska jag minsann börja bära det.
  • Se Amsterdam för första gången med min goa vän Petra.
  • Äta mer vegetariskt.
  • Pussa ännu mer på mina katter.
  • Göra klart en massa påbörjade projekt men även påbörja massa nya projekt
  • Pussa Niclas på en strand i Karibien nästa nyår och krama alla vänner som följer med.
Jordgubbarna ovan var välkomsttilltugg igår när vi firade nyår hemma hos oss. De är doppade i choklad så det ser ut som kostymer. Även gubbarna måste få vara fina inför festen.
Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Vilse i Malmö

Välkommen till min blogg. Jag är en vilsen malmöbo som älskar att pyssla med allt möjligt. Jag lägger upp allt från lyckat pillande till misslyckade resultat. Ibland dyker det upp Malmö tips och frisyrer. Jag bor med min sambo och två gosiga katter. Hoppas ni kommer trivas på min sida.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela