vilseimalmo.webblogg.se

Smyckesstund

Publicerad 2014-03-22 11:40:35 i Pysselhörnan,

Just nu skapar jag smycken. Jag älskar att göra smycken men problemet är att jag inte bär det så min mamma brukar få det jag skapar. Några har jag sålt men jag brukar inte visa upp det jag gör. Igår satt jag fram till nattens timmar och gjorde örhänge och halsband.
Jag jobbar just nu på att ta bilder på alla smycken men kameran dog så jag bestämde mig för att då går jag och latar mig resten av lördagen innan vår utflyttningsfest börjar.
Trevlig lördag!

Med min flygande drake kan jag titta över världen

Publicerad 2014-03-20 20:32:35 i Pysselhörnan,

Jag har hittat en ny favoritlåt som jag sätter igång varje gång jag cyklar på mornarna, Monde Yeux - Naked Girls. I denna låt finns textraden "and with my flting kite I can watch over the world" och jag kände direkt att jag ville göra en tavla av den. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Känns lite mer barnslig än jag tänkt mig men jag gillar den ändå. Jag har använt mig av akrylfärg.

En liten nyhet

Publicerad 2014-03-16 21:28:00 i Allmänt,

Jag är officiellt vuxen! Jag och min sambo har blivit med hus och vi flyttar om en och en halv månad. Jag är så exalterad samtidigt som jag är nervös. Huset hade mycket som vi hade på önskelistan. Stor trädgård, rymligt kök, pysselrum till mig och garage till sambon. Idéerna bara sprutar och jag vill bara sätta igång att göra det till vårt hem. Först ut är tyvärr inget kul utan det blir att byta taket eftersom det spelar på sista refrängen och var tvunget att göras i år. Men några billiga små förändringar tänkte jag få in under våren. 

Födelsedagspaket

Publicerad 2014-03-16 17:54:00 i Pysselhörnan,

Igår fyllde en av mina närmsta vänner år och jag passade på att ge henne mina handmålade muggar som hon har velat att jag ska göra till henne. Jag tror hon bad mig för ett halvår sedan och nu när jag upptäckte att hennes födelsedag var på ingång så satte jag äntligen igång. De tar ju ett litet tag att göra med alla de prickarna man ska måla dit.
Eftersom jag visste var hon skulle befinna sig på kvällen så åkte jag dit och lämnade paketet på dagen så hon fick en överraskning när kalaset var. Nu hoppas jag att hon njuter av dem.

Det blev en dag i staden

Publicerad 2014-03-10 17:42:00 i Mitt Malmö,

I lördags var det dags för fotokursen att dra sig ut och fotografera i underbart vårväder. Rundan gick runt centralen.
Malmö har så mycket fina hus som man ibland glömmer bort eftersom man är hemmablind.
Bron på bilden berättade läraren att man har byggt för att återspegla Turning Torso, problemet är bara att man nu bygger höga byggnader som gör att man inte längre ser Turning Torso när man står vis bron.
Det var kul att fotografera något som man nog aldrig skulle tänka på att fotografera. Detta området kan man utan och innan och är inget man tänker på fotografera.

Som lovat

Publicerad 2014-03-09 22:23:32 i Pysselhörnan,

Jag lovade ju att det skulle komma en beskrivning hur porslindekoren används. Jag köpte min dekor på skapamera.se och kopparna kommer från IKEA. Rengör kopparna och torka av dem ordentligt.
Rita och klipp ut önskat mönster.
Blötlägg dekoren till pappret lossnar. Lägg dekoren på önskat ställe på porslinet och torka försiktigt bort vattnet med hushållspapper. Tryck även ut luftbubblor. Börja från mitten och dra utåt.
Låt sedan arbetet torka ett dygn för att sedan gräddas i ugn. Ställ in porslinet i kall ugn och sätt igång ugnen på 180 grader. När ugnen uppnått temperaturen sätt tiden på 30 min. Låt sedan det svalna i rumstemp och sen är det klart att använda. Det tål inte maskintvätt.
Jag har beställt en ny hög dekor eftersom den svarta tog slut och det var super kul att göra.

Gott gotti gott gott

Publicerad 2014-03-03 11:01:00 i Mat & Bak,

Mitt storbakande från förra helgen resulterade i kladdmuffins. Det är så enkla att göra att det nästan blir farligt. Tur man inte orkar baka så ofta.
Jag älskar mitt nya objektiv. Tycker bilderna blir så jäkla bra! Nu ska jag bara lära mig hur kameran funkar.
Du behöver:
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop socker och ägg. Blanda i resten av ingredienserna och häll ner det i muffinsformar. In med det i ugnen i 20 min.

Nytt projekt

Publicerad 2014-03-02 20:46:10 i Pysselhörnan,

Jag har ett gäng glasburkar som jag har fått ta över från min mamma. Dessa använder jag som socker- och mjölförvaring. Men jag har länge funderat på att göra något kul med dem och nu äntligen efter en tids letande har jag hittat glasdekor som man klipper ut själv från ett ark.
Jag tycker det ger bättre täckning med dekor än glasfärg eller pennor.
Beskrivning kommer snart.

Skål!

Publicerad 2014-03-01 20:25:00 i Mat & Bak,

Min syster är utbildad bartender och vi har ett stort spritskåp som sällan används. Därför bestämde vi att hon fick fria tyglar att expremitera fram goda drinkar. Först ut bleb en mango och kiwidrink.
 
Du behöver:
2 cl mangovodka
2 cl kiwilikör
sprite
lime
isbitar
kiwi
 
Häll spriten, pressad lime och isbitar i en shaker och skaka ihop. Häll upp i ett cocktailglas och toppa med sprite. Dekorera med en kiwiskiva.

Först tecknet att vi är på väg mot sommaren

Publicerad 2014-03-01 13:44:21 i Pysselhörnan,

Då var det dax att sätt de först fröerna i jorden. Och för att hålla koll på dem så behöver jag lite skyltar vad varje kruka innehåller. Det jag hade hemma var tandpetare, papper och textillim. Pappret klipptes så det gick att vikas på mitten och limma fast en tandpetare i mellan pappert.
Jag har oftare textillim hemma en ett limstift och jag tycker faktiskt att textillimmet är bättre och går använda till det mesta.
När är det bara att vänta på att fröerna ska ska gro och ge mig fina plantor. Först ut att förplantera är 2 olika chilisorter, kronärtskocka och paprika. Paprikan och ena chilin har jag tagit från frukter vi har odlat fram förra året så jag får hoppas jag lyckas med dessa.
Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Vilse i Malmö

Välkommen till min blogg. Jag är en vilsen malmöbo som älskar att pyssla med allt möjligt. Jag lägger upp allt från lyckat pillande till misslyckade resultat. Ibland dyker det upp Malmö tips och frisyrer. Jag bor med min sambo och två gosiga katter. Hoppas ni kommer trivas på min sida.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela