vilseimalmo.webblogg.se

En färgklick i landet vitt

Publicerad 2014-07-10 17:09:00 i Inredning, Mitt hem,

Nu när vi flyttade fick vi med oss ett skåp som har stått hos mormor och morfar sedan min morbror flyttade från sin lägenhet. Det var de förra ägarna som lämnade kvar den. Någon gång som jag inte minns har jag sagt att jag vill ha den. Nu är jag väldigt glad att jag gjorde det för skåpet sväljer väldigt mycket av mina saker. Men skåpet var väldigt förstört och jag bestämde mig för att måla det i en färg så den skulle få en modernare känsla. Annars brukar jag tycka att det är synd att inte försöka reparera gamla möbler.
Jag körde en snabbslipning och grundmålade skåpet med två lager.
Jag hade letat länge efter min perfekta gula färg och hittade den till slut. Tyvärr lyckas jag inte få till bra bilder som visar färgen i sin rätta färg.
Mina stenplattor fick komma upp som dekoration och min grå och vita vas tycker jag blir väldigt snyggt mot det gula.
Min sambo gillar inte gamla saker men t.o.m. han tycker att skåpet blev fint och passade in i den stilen han vill ha.

Kunde inte låta bli

Publicerad 2014-07-10 13:15:06 i Pysselhörnan,

Jag var en runda på Panduro och skulle fixa lite till ett projekt jag har lite längre fram och sprang på dessa akrylpärlor. Jag kunde inte låta bli att köpa dem för jag tyckte mönstret och färgerna var fina. Det fick bli ett enkelt halsband som bara ger fokus på pärlorna.

Jordgubbscurd

Publicerad 2014-07-08 22:21:53 i Mat & Bak,

Jag och min vän var och plockade jordgubbar på vårt vanliga ställe innan midsommar och jag fick med mig 4 kg hem. Jag brukar ge mig på något nytt varje år som man kan göra av jordgubbarna och i år blev det curd.
Jag använde mig detta recept som jag hittade på Allt om mat:
1/2 dl + 1 dl strösocker
3 äggulor
150 g jordgubbar
3 msk pressad lime
100 g smör i tärningar
 
Skiva jordgubbarna. Koka dem med limeskal, limesaft och 1/2 dl socker ca 5 min. Mosa eller mixa bären. Låt svalna.
Vispa äggulor med 1 dl strösocker pösigt i en kastrull. Rör ner jordgubbspurén. Värm på låg värme under omrörning tills krämen nästan sjuder. Ta av från plattan när smeten tjocknat.
Rör ner smöret lite i taget. Häll upp i en burk och låt kallna i kylen.
 
Jag personligen tyckte receptet blev för sött för att äta på morgonen så jag testade att ha den som fyllning i en rulltårta och det blev supergott. Min mormor fick testat kaka och hon gav den väl godkänd. Det är hon som är bakmästaren i släkten så det är bra betyg.
Den gick även att ha som glassås om man tycker det är bättre.

Jag skyller på värmen

Publicerad 2014-07-07 17:41:53 i Pysselhörnan,

Det är riktigt varmt idag och jag har inte kunnat vara ute eftersom det är så varmt. Därför tänkte jag passa på att fortsätta måla min byrå. Det är ett pilligt jobb jag har startat och jag satt och målade i min egen värld. När jag sedan sätter i min andra målade låda upptäcker jag att jag fyllt i fel rutor..... Jag lägger ner penseln för idag och sitter och latar mig i värmen i stället

Loppisfynd

Publicerad 2014-07-06 18:17:02 i Trädgård,

Igår tog jag och sambon en lite runda i second hand butiker. Bland annat fyndade jag dessa ljuslyktor. Jag är ute efter så mycket färg som möjligt att ha på mitt (vårt) trädäck så därför fick det få lite färg.
Jag valde Montana sprayfärg med nyansen Malachite Light. Ett snabbt pyssel som tog en timme att göra med all torktid.

Projekt bokhylla

Publicerad 2014-07-04 09:44:42 i Inredning, Mitt hem, Återvinning,

Jag fick en bokhylla av min far som var lite sliten. Men eftersom jag tycker att allt går att reparera på något sätt så är det klart jag tackade ja. Denna bokhylla ville jag ha i mitt arbetsrum och tänkte att insidan kunde matcha väggfärgen jag har i rummet, alltså ljusgrön. Utsidan ska tapetseras i ett grafiskt grått och vitt mönster.
Jag grundmålade hela insidan och ena hyllplanet med vit möbelfärg. Det andra hyllplanet var redan vitt så lät det vara. Sen använde jag min gröna väggfärg och målade allt det vita grönt.
Tapeten hittade jag på IKEA för 59 kr rulle. Det var allra första gången jag tapetserade och mitt tålamod försvann lite när jag inte fick ut alla bubblor så jag råkade riva bort en del av arbetet och gick och la mig. Dagen efter när lugnet hade infallit sig igen tog jag det från början och fick ett bra resultat. Jag måste lära mig att man är inte bra på allt direkt.
Nu är den fyll med mina ljustillverkarsaker och mosaik.

Ny väska....igen

Publicerad 2014-07-02 17:05:00 i Kläder, Pysselhörnan,

Jag har fått gjort en ny väska av samma modell som jag har visat tidigare. Denna gång lekte jag med gulgrönt och grått. Botten är fuskmocka och sidorna grovt bomullstyg. Innertyget är ett gammalt örngott. Axelremmen är ett skärp från H&M.

3 korgar

Publicerad 2014-07-02 10:39:00 i Inredning, Mitt hem, Pysselhörnan, Trädgård, Återvinning,

Jag sprang på tre billiga korgar på loppis och tänkte jag kunde ha dem till att göra ett blomsterhänge med dem.
Dessa korgar hade en träbotten så jag borrade 1 hål i varje hörna. Repet köpte jag på Hornbach.
För att hålla korgarna på plats har jag gjort knutat under varje hål.
Nu piggar blommorna upp min vita tomma uteplats.

Djurburkar

Publicerad 2014-07-01 19:51:17 i Inredning, Pysselhörnan, Återvinning,

Jag har sett dessa burkar på lite olika bloggar och tidningar och har länge velat göra egna.
Jag har en stor burksamling eftersom jag tycker det är bra att ha hemma så det var bara att plocka 5 olika burkar. Djuren hittade jag för Emmaus för ett bra tag sedan för 2 kr st. Med limpistol fäste jag fast djuren på locken.
Därefter spraymålade jag djur och lock vit och sedan i olika pastellfärger.
Nu ska de fyllas med massa kul!
Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Vilse i Malmö

Välkommen till min blogg. Jag är en vilsen malmöbo som älskar att pyssla med allt möjligt. Jag lägger upp allt från lyckat pillande till misslyckade resultat. Ibland dyker det upp Malmö tips och frisyrer. Jag bor med min sambo och två gosiga katter. Hoppas ni kommer trivas på min sida.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela