vilseimalmo.webblogg.se

En enkel tavla

Publicerad 2013-09-29 19:55:12 i Inredning, Pysselhörnan,

Jag var på IKEA häromdagen för att handla ramar till mina fågelbilder men som vanligt när man åker till IKEA blir det alltid mer än man skulle ha. Dessa söta yvkort hittade jag och fick för mig att göra en stor tavla av dem.
Först var det att planera hur man ville att det skulle ligga.
Fäst varje kort med dubbeltejp.
Fick trevligt sällskap mitt i fästandet av bilderna. Tuss behövde lite uppmärksamhet.
Nu får den stå i vardagsrummet tillsammans med min nya tidningssamlare jag fyndade på loppis igår.

Hur man bäddar med katt

Publicerad 2013-09-28 09:09:00 i Mitt Malmö,

Jag kan säga att det är en upplevelse att bädda när man har katt. Denna gången var det extra spännande eftersom vi hade helt nya lakan att bädda med. Först ska det kännas efter så tyget är skönt genom att rulla runt och bädda in sig i det.
När sängen sedan är tömd på allt är det dax för slagsmål.
När underlakanet ska på ska alla ojämnheter läggas på plats genom att hoppa och rulla på det.
När sängen sedan är klar (för min del) ska alla hör kännas in så det känns bra.
Sen är det återigen dax för slagsmål. Tror det har att göra med att båda vill ha den bästa platsen.
Nu är sängen klar och godkänd!

Ny sjal

Publicerad 2013-09-25 11:01:00 i Frisyr,

Jag köpte mig en ny sjal på en loppis i Folkets park. Grön är min favoritfärg så jag tror att vi kommer komma bra överrens.
Nu ska den få vara med på olika uppsättningar

Den sista sommarklänningen

Publicerad 2013-09-24 21:57:20 i Kläder,

Jag fyndade en klänning på myrorna som jag älskar. Jag kände att jag var tvungen att ha den på mig innan hösten var här på riktigt. Den är så otroligt skön!

Helgens firande

Publicerad 2013-09-23 07:35:52 i Mat & Bak, Mitt Malmö,

I helgen firade jag min födelsedag med mina vänner som var bjudna till mig på brunch.
Vi hade super trevligt och maten blev riktigt lyckad.
Nybakade scones, pannkakor, kakfat, äggröra och mycket mer stod på menyn.
Jag testade att göra cake pops. De var väldigt goda men tog lite väl lång tid att göra.

Sommarens sista dag

Publicerad 2013-09-19 07:43:36 i Frisyr, Mitt Malmö,

Jag och min sambo skulle ha en heldag ihop förra veckan. Håret åkte upp i en hästasvans.
Vi lyckades träffa in Malmös sista sommardag för efter det kom regnet och kylan. Bryggan vi sitter på är bästa stället att ta med sig lunch till i stan. Hur mysigt som helst.

Mer uppiggande

Publicerad 2013-09-17 18:04:00 i Inredning,

Dessa regniga, dystra och tunga dagar behöver färg. Bästa sättet för mig att bli lite uppiggad är blommor. Dessa djupröda fick följa med mig hem från möllans torghandel när jag var i stan häromdagen.
Jag upptäckte att torghandlen var mycket bättre mitt i veckan. Mer prisvärt och bra utbud. Alla mina fynd resulterade i att jag idag har träningsvärk i armarna.

Höstens mörker behöver ett upplyft

Publicerad 2013-09-17 10:04:08 i Inredning, Pysselhörnan,

Äntligen har jag fått tag på en ljuslykta till mina muggar. Dessa muggar köpte jag på Lagerhaus i våras i hopp om att kunna göra en ljuslykta att och njuta av i sommar. Men, tydligen är det en julsak så ingen säljer ljuslyktor på sommaren. Nu hittade jag en på Granit. Det var inte riktigt en sån slinga jag ville ha men man kan inte vara kräsen.
Dessa glada färger får nu lysa upp mörka höstkvällar.

DIY lampskärm

Publicerad 2013-09-16 19:54:58 i Pysselhörnan,

Jag behövde en ny lampskärm och tänkte det skulle vara kul att göra en egen. Resultatet blev dessutom billigt. Skärmen köptes på loppis för 20 kr där jag tog bort det gamla trasiga tyget. Garnet har jag hittat bland mammas gömmor.
Knyt fast garnet mellan varje stållängd så sitter det perfekt. Sen är det bara att bestämma hur tätt man vill ha mellan trådarna.

Vegetarisk brunch

Publicerad 2013-09-15 09:38:00 i Mitt Malmö,

Förra helgen njöt jag och min vän vegetarisk brunch på Emrik´s Café som ligger på S:t Knuts torg. Mycket mat för en billig peng. Favoriterna blev linssoppan, bladdolmen och deras eget bakade surdegsbröd.
Vi tackade även ja till en färskpressad juice på äpplen och ingefära vilket var perfekt för mig som hade halsont.

Helgfrukost

Publicerad 2013-09-14 08:27:00 i Mat & Bak,

Ibland vaknar man och har massa energi. Vad gör man då? Jo man gör en god frukost. Nybakade scones med en kopp te och ett glas chokladmjölk. Detta är en riktigt lyxfrukost då jag bara brukar dricka vatten och ta en skål med turkisk yoghurt.

En slarvig grej

Publicerad 2013-09-13 21:20:00 i Frisyr,

Som jag alltid skriver gillar jag slarviga frisyrer och är väldigt lat när det gäller mig själv. Denna frisyren tog 5 min. Det som behövs är hårnålar, diadem och hårspray.
Rulla upp allt hår slarvigt i nacken och fäst med nålar. Spraya lätt
Tupera luggen, fäst några nålar och sätt dit diademet. Färdig!

Plommonröra

Publicerad 2013-09-13 09:12:00 i Mat & Bak,

Jag fick en påse full med plommon av mamma och pappa som jag testade att koka plommonchutney på. Jag brände den. Det fick mig att tänka på varför jag ens ställer mig i köket. Jag har haft väldig otur med allt som jag har bakat denna sommar. Jag får tänka träning ger övning!

Min födelsedag

Publicerad 2013-09-12 21:10:14 i Allmänt,

I tisdags överraskade min sambo mig med hjälp av mina föräldrar och hade köpt skaldjur. Alla som känner mig väl vet att skaldjur är det bästa jag vet! Pappa hade som förrätt lagat skagenröra och jag måste säga att han gör den godaste som finns att äta.
Huvudrätten var havskräftor, krabbklor, färska räkor och musslor. När de andra var klara hade jag inte ens kommit halvvägs och tömde allt utom räkorna som jag njöt av nästa dag.
Min pappa hade sedan gjort cheese cake. Det enda som blev lite fel var åldern, där ska ju stå 23...
Bästa sambon någonsin som planerade denna kväll till mig. Och tack till föräldrarna som hjälpte till att ljuga ihop denna överraskning.

Min dag idag

Publicerad 2013-09-10 17:39:00 i Mat & Bak,

Idag är det min födelsedag och hur jag ska fira den har jag ingen aning om. Det är en stor hemlis som jag ska få reda på snart. Är jag nyfiken eller är jag nyfiken. Lite panik har man också eftersom jag gillar att ha kontroll. Persikopajen stod jag och bakade igår av min persikosylt som jag och mamma kokade i somras. Den ska det iaf firas med idag!

En bra start

Publicerad 2013-09-06 07:23:16 i Mat & Bak,

Den senaste tiden har jag blivit så trött på mornarna att jag knappt orkar göra frukost och sen tycker jag frukosten är en tråkig måltid. Därför är denna smoothie en perfekt frukost för mig. Turkiskt yoghurt och frusna jordgubbar mixas ihop sen är det klart. Mumma!

Andra september

Publicerad 2013-09-02 07:36:44 i Pysselhörnan,

Idag klär jag mig med ett ihop pillat halsband jag gjorde för ett tag sedan. Tillsammans med min nya tröja från Cubus blir det en bra kombination. Idag är det 5 dagar kvar till semester och 8 dagar kvar till min födelsedag. Har mycket att se fram emot i september.
Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Vilse i Malmö

Välkommen till min blogg. Jag är en vilsen malmöbo som älskar att pyssla med allt möjligt. Jag lägger upp allt från lyckat pillande till misslyckade resultat. Ibland dyker det upp Malmö tips och frisyrer. Jag bor med min sambo och två gosiga katter. Hoppas ni kommer trivas på min sida.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela