vilseimalmo.webblogg.se

Min midsommar

Publicerad 2014-06-23 21:52:55 i Allmänt, Mitt hem,

Har äntligen återhämtat mig efter midsommar. Jag var helt färdig när det var över men så kul det har varit. Lördagen gick till att lata sig tillsammans med min syster och gårdagen fick jag städat en massa. Nu är det bara 4 dagar kvar till semester och jag har massa idéer jag vill göra under min ledighet. 

En runda till Amsterdam

Publicerad 2014-06-18 22:02:13 i Allmänt,

Innan all flyttkaos drog igång var jag och min goa vän Petra en runda i Amsterdam. Vilken vacker stad!
Hit kommer jag förhoppningsvis resa igen. Lite blommor fick så klart följa med mig hem och växer för fullt i krukorna på verandan.

Ljus i en burk

Publicerad 2014-06-17 22:25:29 i Inredning, Pysselhörnan,

Jag fick en hög med burkar av min farfar som min farmor använde till inläggning av grönsaker. Eftersom jag inte kommer fylla så mycket som hon gjorde passade jag på att använda en burk till att göra en lampa.

Man borrar ett hål i metallocket som är lika stor som lampsocklen. Därefter är det bara att fästa fast sockeln i lockat. Sockeln och glödlampan har jag hittat på Clas Olson
Jag valde sedan att spraymåla lock och sladd svart. Tyvärr har sladden flagnat så får förbättra det i efterhand.
Sen är det bara att njuta av skenet från en ny lampa!

Av lite rester

Publicerad 2014-06-16 21:33:53 i Inredning, Pysselhörnan,

Vi rev ut en av trapporna som vi inte har någon användning för och jag passar på att återanvända delarna av den. Först ut är fotohållare.
Efter mycket slipning kunde jag måla dem hur jag ville och jag valde en enkel måling i svart och vitt.
Vajern har jag köpt på Hornbach där man kan köpa valfri längd och miniklämmorna kommer från Panduro. För att få klämman att fästa i vajern har jag använt limpistol.

Inspo

Publicerad 2014-06-15 09:54:00 i Inredning, Mitt hem, Trädgård,

För några veckor sedan var det Malmö Garden Show och jag föll för denna balkong. Jag älskar vildvuxen planering och tyvärr är den det svåraste att göra. Till nästa år har jag massa att planera eftersom vi ska göra om hela gräsmattan och börja få rätt på den tråkiga plats utanför huset. Åååh vad jag längtar!

Skönhetstips

Publicerad 2014-06-14 18:51:00 i Allmänt,

Att få såhär snygga händer tar sin lilla tid så det gäller att börja tidigt. Starta med att spraymåla en möbel så det tar en stund och sprayen sprids ojämnt men snyggt över handen. Jag valde vit färg men det är fritt fram att ta en annan färg. Därefter ska man ut och gräva i trädgårdslandet eller krukor. Doppa hela handen och se till att jobba in jorden ordentligt. Nästa steg är att handslipa valfritt trä. Jag valde träklossar. Detta ger den lite matta locken som även slipar till naglarna lite och ger ett mer ojämnt uttryck.
Då är man klar att njuta av välarbetade händer.
 
Trevlig lördag på er!

En färgklick

Publicerad 2014-06-14 15:41:00 i Pysselhörnan,

När jag behöver rensa skallen sätter jag mig ofta och gör smycken. Det är skönt att ta en paus från alla de andra projekt och kan hjälpa att komma på lösningar, att man vill göra några ändringar så det blir bättre eller så är projektet så stort  att man behöver nya andetag. Detta halsband ville jag skulle ge så mycket färg jag kunde hitta i min pärllåda och jag tyckte jag lyckades. Nu ska detta halsband liva upp mina sommarkläder. Alla pärlor är köpta hos pärlgrossisten men det är ett tag sedan så vet inte vad som finns kvar i sortimentet

Lite svalkande

Publicerad 2014-06-09 22:10:37 i Mat & Bak,

Vädret är helt underbart just nu. Den borde inte vara lagligt att jobba dagar som dessa. Det har dessutom varit vindstilla vilket är få dagar om året det är i Skåneland. Emellanåt är det lite väl hett så jag passade på att göra isglass av jordgubbar och turkisk yoghurt.
En del av jordgubbarna mixade jag lätt och blandade i lite vatten. De andra mosade jag och blandade i yoghurt. Jag struntade i socker eftersom jag försöker avvänja mig från mitt sockersug. Sen är det bara att fylla glassformarna och frysa in. Efter några timmar är det bara att gå ut och njuta av isglassen på gräsmattan.

Nytt rum kräver nya krukor

Publicerad 2014-06-05 19:00:52 i Inredning, Pysselhörnan,

 
 
I mitt älskade pysselrum vill man ha lite blommor och vad vore ett pysselrum utan egen gjorda krukor. Mina terrakottakrukor fick bli pyntade med spets.
Det är ett super enkelt pyssel. Det du behöver är:
terrakottakruka med fat
spetsband
lim
sax

Limma en bit på krukan där du önskar ha spetsen. Tryck fast spetsen och fortsätt limma och trycka en bit i taget så inte limmet hinner torka. Krukorna kan snabbt suga år sig. Klipp av bandet när du har kommit dit du vill.
Mina spetsband kommer från Stoff och Stil.
Nu står de fint i mitt ena fönster och piggar upp.
Follow on Bloglovin

Om

Min profilbild

Vilse i Malmö

Välkommen till min blogg. Jag är en vilsen malmöbo som älskar att pyssla med allt möjligt. Jag lägger upp allt från lyckat pillande till misslyckade resultat. Ibland dyker det upp Malmö tips och frisyrer. Jag bor med min sambo och två gosiga katter. Hoppas ni kommer trivas på min sida.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela